General Board vergaderingen 2023

12 mei 2023

13 oktober 2023

Afgerond - Video game Mindlight

Promovendus: Lieke Wijnhoven, l.wijnhoven@pwo.ru.nl Start: 16 maart 2011 Promotie: succesvol verdedigd op 30 oktobr 2020 Instelling: GGZ Oost-Brabant   Lees hier het proefschrift van Lieke.   Mindlight bij kinderen met angst en autisme   Het onderzoek gaat over het effect van de video game 'Mindlight' op angstsymptomen van kinderen met een autisme spectrum stoornis.

Afgerond - Intensieve traumabehandeling: Een korte exposurebehandeling voor jongeren met PTSS

Promovendus: Lotte Hendriks Succesvol verdedigd op 8 november 2019 Instelling: Pro Persona   Kortdurende intensieve behandeling voor adolescenten met een Post Traumatische Stressstoornis (PTSS): een multiple baseline case studie design    Het onderzoek ging over het ontwikkelen van een kortdurende intensieve exposurebehandeling voor jongeren met posttraumatische stressstoornis (PTSS), inclusief een bijbehorend programma voor ouders en het onderzoeken van de effectiviteit van deze behandeling.   Aanleiding Een PTSS is een beperkende stoornis met grote psychologische gevolgen, zeker voor jongeren.

Afgerond - SPRING!: Vroegsignalering van angstsymptomen bij kinderen

Promovendus: Rianne van Niekerk Succesvol verdedigd op 1 juni 2018     Het onderzoek ging over het ontwikkelen en valideren van een instrument om vroegtijdig de ontwikkeling van een angststoornis bij kinderen te kunnen signaleren.   Aanleiding Angststoornissen komen veel voor, beginnen vaak al op vroege leeftijd en vormen een groot risico voor problemen op latere leeftijd.

Afgerond - Op Volle Kracht residentieel: De effectiviteit van "Op Volle Kracht" bij jongeren in een residentiƫle behandelsetting

Promovendus: Martine Weeland Succesvol verdedigd op 5 maart 2019   Het onderzoek ging over depressiepreventie bij jongeren die met complexe problematiek in een zorginstelling zijn opgenomen.   Aanleiding Jongeren die in een zorginstelling verblijven en daar behandeld worden voor gedragsproblemen, hebben vaak ook angst- of depressieve klachten.

Afgerond - Doen+Durven=Denken

Promovendus: Marleen van Doorn Verdedigd op 15 februari 2019 Instelling: Radboud Universiteit Nijmegen   Doen+Durven=Denken Vanuit de Academische Werkplaats Inside-Out onderzocht Marleen van Doorn de diagnostiek en behandeling van kinderen met angst of depressieve klachten in de klinische praktijk.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd