Over ons

Inside-Out is kenniswerkplaats en bestaat uit een samenwerkingsverband tussen organisaties voor jeugdzorg, onderzoek, beleid, opleidingen, cliënten en hun verwanten. Samen doen we praktijkgericht (wetenschappelijk) onderzoek. We onderzoeken gezamenlijk bepaalde regionale vraagstukken en willen een lerende omgeving creëren.


 

 

Inside-Out is één van de Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd (RKJ) in het RKJ-programma van ZonMw. Wil je meer weten over wat een RKJ inhoudt? Of over andere RKJ's in Nederland? Kijk dan op de programma pagina van ZonMw of bekijk onderstaande animatie.

 

Infographic

De infographic geeft een overzicht van Inside Out en de plannen voor de toekomst. Gemaakt door Corina Brekelmans, senior beleidsadviseur en projectleider kennisgestuurd werken in het Sociaal Domein..

Missie en Visie

Inside-Out is in januari 2011 opgericht en heeft sindsdien tot vele vruchtbare samenwerkingen geleid. Het oorspronkelijke doel bij de oprichting van de academische werkplaats was het verbeteren van de zorg voor kinderen en jeugdigen die kampen met internaliserende problematiek. Doordat de vragen uit de regio langzaamaan gewijzigd zijn, is in 2016 gekozen voor een herformulering – en verbreding – van de visie. Inside Out staat voor het slaan van een brug tussen onderzoek, onderwijs, beleid en praktijk van de zorg voor jeugd in de brede regio rondom Nijmegen en Centraal Gelderland. De missie van Inside-Out is dus het integratief aanpakken van het beantwoorden van kennisvragen.

Wie zijn wij?

Inside-Out is een samenwerkingsverband tussen organisaties voor jeugdzorg, beleid, onderzoek en opleidingen in de regio Nijmegen en Centraal Gelderland. Bekijk welke partners aangesloten zijn bij Inside-Out. De bestuurders van deze organisaties vormen samen de General Board. Elke organisatie heeft ook een afgevaardigde die inhoudelijk betrokken is bij Inside-Out, de Adviesraad.

Partners

Inside Out is een samenwerkingsverband tussen 14 partners. De partners van Inside Out zijn:   Praktijkinstellingen zorg voor jeugd VIGO  Entréa GGZ Oost-Brabant Karakter Pro Persona Pluryn Onderwijs- en onderzoeksinstellingen Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) Praktikon Radboud Centrum Sociale Wetenschappen (RCSW) Radboud Universiteit Nijmegen (Behavioural Science Instituut; BSI) Trimbos Instituut Beleidsinstellingen Gemeente Nijmegen (namens Nijmegen, Druten, Beuningen, Wijchen, Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar) Gemeenten centraal Gelderland (Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar. Cliëntvertegenwoordiging Zorgbelang Inclusief .

Cliƫntencommissie

Deelname van Cliënten (jongeren en hun netwerk) in de Academische Werkplaats Jeugd (AWJ) Nijmegen is van groot belang. Wij als cliëntencommissie willen bijdragen aan de garantie dat het perspectief van jongeren en opvoeders betrokken blijft bij alle activiteiten van de werkplaats. Dit betekent ook dat onderzoek en resultaten aan moeten sluiten bij de praktische behoeften van jongeren en opvoeders.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd