Transformatie en outcome

Transformatie en outcome: het verhaal achter de cijfers   Per 1 januari 2015 wordt de jeugdhulp georganiseerd en gefinancierd door gemeentes. De effecten van deze transformatie worden gemeten en onderzocht met een landelijke set outcome-criteria. Maar wat zeggen deze cijfers? Deze vraag wil Inside Out beantwoorden met het project transformatie en outcome: het verhaal achter de cijfers.

Over de drempel

Over de drempel: onderzoek naar het effect van de BeterAPP bij jongeren in transitie Jongeren die rond hun 18e jaar de jeugdzorg verlaten of op een andere manier met een (grote) verandering te maken krijgen (bijvoorbeeld in zorgtype), ervaren dat soms als behoorlijk stressvol. Bekende structuren vallen weg en meer zelfredzaamheid is gewenst, terwijl een ondersteunend netwerk grotendeels ontbreekt.

Opening The black box

Opening the black box of residential youth care   In samenwerking met de Universiteit, Pluryn, Entréa/Lindenhout, CONRISQ, Praktikon, de Academische Werkplaats Inside Out en Tranzo is begin september een investment grant geschreven voor het bouwen van een dataverzamelingstool voor de praktijk en onderzoek.   Sinds de transformatie van de jeugdzorg wordt de vraag naar cliëntgerichte, gepersonaliseerde zorg steeds groter.

Regionale leernetwerken

Op de valreep voor de zomervakantie kwam voor een aantal van onze partners het verlossende woord! De subsudieaanvraag 'Samen werken aan ambulante (gezins)hulp' is gehonoreerd.    De aanvraag is geschreven in reactie op de subsidieoproep van ZonMw 'Regional Leernetwerken'. Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) is kartrekker van deze aanvraag en beoogt met dit leernetwerk een leerproces in gang te zetten waarbij bestaande kennis wordt vertaald naar toepassingen in de opleidingen en praktijk.    Het project gaat op 3 september 2018 van start..

Vraagwijzer cliƫntenparticipatie

  METHODIEK Vraagwijzer cliëntenparticipatie in onderzoek Inside Out – Academische Werkplaats Jeugd Nijmegen   >>> download hier de vraagwijzer   De vraagwijzer is onderdeel van het magazine verschenen. Bekijk ook filmpjes over de vraagwijzer: [1] [2]    Wat is het? De vraagwijzer is een praktische handreiking voor onderzoekers en studenten om op een doordachte wijze met cliënten samen te werken in onderzoek.   Aanleiding Om het werk in de jeugdsector te verbeteren, is het belangrijk dat opvoeders en jeugdigen een stem hebben in onderzoek naar die jeugdsector.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd