Projecten

Lees hier over lopende en afgeronde projecten en promoties.

Samen leren van de implementatie van ervaringswerkers

We feliciteren Shireen Kaijadoe met het verkrijgen van gelden voor implementatie-onderzoek. Shireen is werkzaam bij Karakter en verbonden aan de werkplaats. Waar gaat het over? Suïcidale jongeren belanden vaak op de gesloten afdeling van de Jeugdzorg en jeugdGGZ. Medewerkers voelen zich vaak handelingsverlegen.

Zo thuis mogelijk

Zo thuis mogelijk: Verdiepende inzichten in pleegzorg, gezinshuizen, en flexibel verblijf als alternatief voor residentieel verblijf Tien jongeren in pleeggezinnen en gezinshuizen worden nu ruim een jaar gevolgd. Om het verloop van hun plaatsing te volgen worden jongeren, ouders en pleegouders regelmatig geïnterviewd door hulpverleners van Entrealindenhout.

Normalisatie

Normalisatie: Effectief, efficiënt en contextgericht inzetten op het verkorten van residentiële verblijfsduur Middels literatuurstudie is inzicht verkregen in de werkzaamheid van systemische interventies in combinatie met residentieel verblijf. Daarnaast zijn dossiers bestudeerd van 100 jongeren van Pluryn, Pactum en Entrealindenhout.

Klein maar fijn: Ervaringskracht in de JeugdzorgPlus

Wat zijn de ervaringen van jongeren met betrekking tot de inzet van ervaringswerkers? Met behulp van Klein&Fijn financiering wordt dit project mogelijk gemaakt. Een onderzoeker gaat samen met een co-onderzoeker, jongeren vragen naar hun ervaringen.  ‘Het is gewoon helpend. De inzet van een ervaringsdeskundige was voor mij zo helpend.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd