Regionale leernetwerken

Start: 03-09-2018   SWAG: SAMEN WERKEN AAN AMBULANTE GEZINSHULP Goede samenwerkingsrelaties van professionals met gezinnen, hun netwerk en met betrokken hulpverleners zijn belangrijke voorspellers voor het resultaat van hulp aan jeugdigen en gezinnen. Het realiseren van goede samenwerkingsrelaties is echter ingewikkeld.

Klein & Fijn projecten

In 2011 t/m 2013 hebben veel klein & fijn projecten plaatsgevonden. “Klein & fijn” projecten beogen concrete onderwerpen en vraagstukken uit de praktijk met kortdurend onderzoek te begeleiden. Via scriptiestudenten en onderzoekstages van de RU en de HAN wordt er kleinschalig onderzoek uitgevoerd naar relevante praktijkvraagstukken.

Transformatie en outcome: Het verhaal achter de cijfers

Vanaf 1 januari 2015 wordt de jeugdhulp georganiseerd en gefinancierd door gemeentes. De effecten van deze transformatie worden gemeten en onderzocht met een landelijke set outcome-criteria. Maar wat zeggen deze cijfers? Deze vraag wil Inside Out beantwoorden met het project transformatie en outcome: het verhaal achter de cijfers.

Over de drempel: onderzoek naar het effect van de BeterAPP bij jongern in transitie

De BeterAPP    Veel jongeren verlaten op 18-jarige leeftijd de jeugdzorg of maken een andere vorm van transitie door (bijv. overgang in zorgtype). Deze fase is vaak belastend voor jongeren met psychische problemen, omdat bekende structuren wegvallen, er een toenemend beroep wordt gedaan op zelfredzaamheid en een steunend netwerk vaak ontbreekt.

Vraagwijzer cliƫntenparticipatie

  METHODIEK Vraagwijzer cliëntenparticipatie in onderzoek Inside Out – Academische Werkplaats Jeugd Nijmegen   >>> download hier de vraagwijzer   De vraagwijzer is onderdeel van het magazine verschenen. Bekijk ook filmpjes over de vraagwijzer: [1] [2]    Wat is het? De vraagwijzer is een praktische handreiking voor onderzoekers en studenten om op een doordachte wijze met cliënten samen te werken in onderzoek.   Aanleiding Om het werk in de jeugdsector te verbeteren, is het belangrijk dat opvoeders en jeugdigen een stem hebben in onderzoek naar die jeugdsector.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd