General Board vergaderingen 2023

12 mei 2023

13 oktober 2023

Afgerond - Een sprong vooruit: Selectieve en geïndiceerde preventie van depressie en angst bij adolescente meiden.

  Promovendus: Sanne Rasing Succecsvol verdedigd op 3 februari 2017   Een onderzoek naar de effectiviteit van depressie- en angstpreventie bij adolescente meiden met een verhoogd familiair risico.   Aanleiding Uit onderzoek blijkt dat kinderen van ouders met depressie of angststoornissen een verhoogd risico hebben om deze problemen zelf ook te krijgen.

Afgerond - Dappere Kat: Groepspreventieprogramma voor basisschoolkinderen met verhoogde angstklachten

  Promovendus: Manon van Starrenburg Succesvol verdedigd op 24 november 2017   Onderzoek naar de effectiviteit van de groepsversie van het angstpreventieprogramma Dappere Kat, aangeboden op basisscholen aan kinderen van 8-12  jaar met verhoogde angstklachten.   Aanleiding Angst is de meest voorkomende psychische klacht bij kinderen, adolescenten en jongvolwassenen.

Afgerond - Op Volle Kracht onderwijs: Evaluatie depressiepreventieprogramma 'Op Volle Kracht' bij jongeren uit achterstandswijken

Promovendus: Karlijn Kindt Succesvol verdedigd op 20 mei 2016.   Doel van het onderzoek was na te gaan of het primair depressiepreventieprogramma Op Volle Kracht effectief is bij jongeren uit achterstandswijken.   Aanleiding Preventie van depressie is van groot belang maar tot nu toe is er nauwelijks aandacht voor programma’s die depressie bij jongeren kunnen voorkomen.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd