Nieuws

 

 

 

Verslag wethoudersbijeenkomst

Wethoudersbijeenkomst Vrijdag 1 november heeft onze Academische werkplaats Inside-Out een wethoudersbijeenkomst georganiseerd waarbij de bestuurders van de aansloten partners en wethouders uit de regio Nijmegen bijeen kwamen op de mooie locatie Huize Heijendaal in Nijmegen. Aanleiding was het leren kennen van elkaar en de meerwaarde van AWJ Inside-Out duidelijk maken aan de wethouders.

Promotie Lotte Hendriks

Op vrijdag 8 November 2019 om 10.30 uur verdedigt Lotte Hendriks haar proefschrift getiteld: Share your story - Intensive exposure treatment for adult and adolescent complex posttraumatic stress disorder. Lotte Hendriks is als onderzoeker verbonden aan Pro Persona. In haar promotie-traject onderzoekt ze de effecten van Intensieve Trauma Behandelingen bij PTSS-patiënten. Het onderzoek is ook onder de aandacht gebracht in de NJi nieuwsbrief. Over het onderzoek schrijft het NJi in de nieuwsbrief het volgende: "Een korte, intensieve therapie is geschikt voor volwassenen en jongeren met een complexe posttraumatische stressstoornis (PTSS) of met PTSS in combinatie met andere psychische problemen.

Ontspanningsgame MUSE genomineerd voor de Nationale Jeugdhulpprijzen

De ontspanningsgame MUSE is genomineerd voor de Nationale Jeugdhulpprijzen! Angela Schuurmans, buitenpromovendi van Inside-Out, onderzocht samen met medeonderzoekers de werking van MUSE bij jongeren met traumaklachten in de residentiële jeugdzorg. De onderzoeksresultaten laten zien dat MUSE echt helpt.   Wat is MUSE?  MUSE is een ontspanningsgame voor getraumatiseerde jongeren.

Nieuwsbrief oktober 2019

Nieuwsbrief oktober 2019.

Stem op iamYu!

Help mee aan meer regie voor jongeren in jeugdzorg! Meer dan de helft van de jongeren in jeugdzorg is ontevreden over hun inspraak in de behandeling. Wil jij eraan bijdragen dat jongeren zich meer gehoord voelen? Stem dan op iamYu, een vernieuwende jeugdzorg app die jongeren meer inspraak, inzicht én eigenaarschap geeft.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd