Nieuws

In gesprek met Ariƫnne Wunderink - Gevolgen van de coronacrisis voor het project iamYu

Ariënne Wunderink, de participatieprojectleider van het project 'iamYu', is geïnterviewd door ZonMw over de gevolgen van de coronacrisis voor het project, de jongeren en haarzelf. Lees hier het interview met Ariënne. .

Onderzoek naar het effect van de coronamaatregelen binnen de (gesloten) jeugdzorg

In het project "Als suïcide en suïcidale uitingen je dag kleuren: Wat doet dat dan met jou en mij?" werken onderzoekers vanuit Karakter en ervaringsdekundigen samen aan het verwerven van inzicht en kennis over de beleving van jongeren die verblijven in leefgroepen waar suïcide-problematiek speelt.

Draaiboek verhalen achter de cijfers

Met dank aan de leden van de werkgroep Transformatiedialogen 2016-2020 is het draaiboek 'Verhalen achter de cijfers' ontwikkeld. In het draaiboek vind je handvatten over het organiseren van een transformatiedialoog. Een transformatie dialoog is een gesprek over jeugdhulp waarin iedereen die met de hulp te maken heeft meedenkt. Je leest informatie over: De achtergrond van transformatiedialogen Cijfers over de jeugdhulp Werving van deelnemers voor een transformatiedialoog  Werkvormen  Competenties van een dialoogleider Het betrekken van jongeren en opvoeders Het organiseren van een transformatiedialoog   Bekijk hier het draaiboek..

Regionale kenniswerkplaatsen jeugd van start

Samen leren en verbeteren in de regio  Dit jaar gaan 14 regionale kenniswerkplaatsen jeugd (RKJ) aan de slag met de belangrijkste vraagstukken op het gebied van jeugd in hun regio. Door kennis vanuit verschillende perspectieven te delen en gezamenlijk te leren, ondersteunen deze samenwerkingsverbanden de jeugdsector bij het vernieuwen en professionaliseren. Inside Out is 1 van de 14 RKJ's.

Themapagina coronavirus

Het NJi heeft een themapagina opgezet rondom het coronavirus. Via deze pagina informeren zij kinderen, ouders, opvoeders en professionals zo goed mogelijk in deze situatie. De pagina is constant in ontwikkeling en wordt in samenwerking met verschillende kennisinstituten, koepels, branches en andere voor kinderen, ouders en jeugdprofessionals belangrijke organisaties voortdurend bijgewerkt (in opdracht van VWS, OCW en J&V).   De pagina vind je hier..
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd