Nieuws

Publicatie over effectieve onderdelen van ROM in jeugd-GGZ

Maartje van Sonsbeek doet als promovenda onderzoek naar de mogelijke effectieve onderdelen van feedback van ROM (routine outcome monitoring) in de jeugd-GGZ. En Maartje heeft goed nieuws: Het hoofd paper van haar proefschrift is onlangs gepubliceerd!  De resultaten laten geen significante verschillen zien tussen de feedback condities en ook geen modererend effect van NOT.

Publicatie onderzoek naar empowerment van ouders en gedragsproblemen van kinderen tijdens ambulante begeleiding (IAG).

Pactum heeft samen met de Radboud Universiteit onderzoek gedaan naar de empowerment van ouders en gedragsproblemen van kinderen in één- en tweeoudergezinnen tijdens Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding(IAG). De resultaten van deze studie zijn recent gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Child and Family Studies. De onderzoekers onderzochten 140 éénoudergezinnen met een alleenstaande moeder en 156 moeder-vadergezinnen.

Regionale kenniswerkplaatsen jeugd van ZonMw officieel van start

Op 5 oktober was de startbijeenkomst van het ZonMw-programma Regionale Kennisnetwerkplaatsen Jeugd en zijn de RKJ's officieel van start gegaan! Op deze maandag-ochtend hebben deelnemers van de 15 RKJ's, waaronder Inside Out, elkaar ontmoet via zoom. Wil je meer weten over het ZonMw-programma waar Inside Out deel van uit maakt.

Artikel over de effecten van de interventie 'Jij bent Ok ' gepubliceerd

Ivon Riemersma heeft een artikel over de effecten van de interventie Jij bent Ok gepubliceerd getiteld ‘You are Okay’: Effects of a support and educational program for children with mild intellectual disability and their parents with mental health concerns’. Jij bent ok betreft een competentieprogramma voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) en gedragsproblemen en hun ouders met psychische en/of verslavingsproblemen (KOPP/KVO). Jongeren hebben na het volgen van het programma minder internaliserende en externaliserende problemen dan voor het programma.

Promotie Lieke Wijnhoven

Op 30 oktober om 11.30 uur staat de promotie van Lieke Wijnhoven gepland. Zij verdedigt haar proefschrift getiteld: ‘Improving treatment of anxiety in children with autism spectrum disorder in clinical practice: the importance, effect and implementation of the video game Mindlight’ over de videogame ‘Mindlight’ bij kinderen met angst en autisme. De promotie is live te volgen via de livestream van de Radboud Universiteit (www.ru.nl/livestream).   Lees hier het proefschrift van Lieke..
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd