Nieuws

Factsheet impact Corona maatregelen in de JeugdzorgPlus

Vanuit karakter is er een onderzoek gedaan naar de impact van de Corona maatregelen in de JeugdzorgPlus. 14 van de 17 hulpverleners die eerder deelname aan het onderzoek "Als suïcide en suïcidale uitingen je dag kleuren: wat doet dat dan met jou en mij?" hebben deelgenomen aan het onderzoek; een kleine sample size, maar wel een goede respons dus! Er zijn twee vragenlijsten uitgezet onder deze hulpverleners.

Een kwalitatief onderzoek naar jeugdhulp met verblijf - Rapport

Het laatste product van het transformatieproject is af: een rapport over een kwalitatief onderzoek naar jeugdhulp met verblijf. De regio Rijk van Nijmegen streeft naar het 'zo thuis mogelijk' opgroeien van kinderen en daarmee naar minder inzet van residentiële hulp. Residentiëlle hulp dient alleen in het uiterste geval ingezet te worden.

Kennisdelingssessie 28-05-2020

Kennisdelingssessie Op donderdag 28 mei organiseerde Inside-Out samen met gemeenten in de regio een kennisdelingssessie. Deze middag praatten partners van de werkplaats en de gemeenten elkaar bij over gemeenschappelijke thema's, lopende projecten en aankomende projecten.   Ron Scholte begon met de ontstaansgeschiedenis en het belang van Inside-Out.

In gesprek met Ariƫnne Wunderink - Gevolgen van de coronacrisis voor het project iamYu

Ariënne Wunderink, de participatieprojectleider van het project 'iamYu', is geïnterviewd door ZonMw over de gevolgen van de coronacrisis voor het project, de jongeren en haarzelf. Lees hier het interview met Ariënne. .

Onderzoek naar het effect van de coronamaatregelen binnen de (gesloten) jeugdzorg

In het project "Als suïcide en suïcidale uitingen je dag kleuren: Wat doet dat dan met jou en mij?" werken onderzoekers vanuit Karakter en ervaringsdekundigen samen aan het verwerven van inzicht en kennis over de beleving van jongeren die verblijven in leefgroepen waar suïcide-problematiek speelt.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd