Nieuws

Even voorstellen: Merle Nordmann

Hoi, ik ben Merle Nordmann! Ik ben 25 jaar en woon in Nijmegen. Ik heb een achtergrond in de psychologie en heb de master Arbeids- Organisatie, en Gezondheidspsychologie gedaan. Tijdens mijn afstudeeronderzoek heb ik de relatie tussen zelfleiderschap, autonomie en bevlogenheid onderzocht. Sinds 2019 ben ik werkzaam als bij WILTgroei als projectleider en onderzoeker.

Samen werken aan ambulante gezinshulp (SWAG) afgerond

Het project Samen werken aan ambulante gezinshulp (SWAG) is afgerond. Zoals gebruikelijk is in een eindrapportage van ZonMw verslag gedaan over de ontwikkeling, de opbrengsten en de geleerde lessen. Ook is een procesevaluatie geschreven en een Leerlijn betekenisvol samenwerken voor aankomende professionals in het sociale domein ontwikkeld.

subsidieoproep kennisvouchers ZonMw online

Bent u werkzaam in of vóór de jeugdsector als praktijkprofessional, beleidsmaker of opleider én op zoek naar een innovatieve oplossing die de jeugdhulp in uw regio kan helpen verbeteren? De werkplaatsen jeugd hebben een schat aan kennis opgedaan en bruikbare producten ontwikkeld.

Aan de slag met het triage-instrument RISQ-SV in jouw organisatie of gemeente!

Wat is het?  Inside-Out en VIGO hebben een triage-instrument ontwikkeld genaamd RISQ-SV. De RISQ-SV voorziet in de behoefte naar een praktisch instrument voor zowel ouders, als voor professionals. Het instrument helpt bij het screenen op de mogelijke risico’s voor een jongere en zijn/haar gezin.

Anna Lichtwarck-Aschoff ontvangt VIDI subsidie NWO

Lid van de Adviesraad en iamYu projectleider dr. Anna Lichtwarck-Aschoff (Behavioural Science Institute, Radboud University Nijmegen) heeft de prestigieuze Vidi-subsidie ontvangen van NWO (Dutch Research Council). Daarmee zal zij de komende jaren onderzoeken wanneer tijdens een psychologische behandeling interventies het beste werken.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd