Transformatie en outcome

Transformatie en outcome: het verhaal achter de cijfers   Per 1 januari 2015 wordt de jeugdhulp georganiseerd en gefinancierd door gemeentes. De effecten van deze transformatie worden gemeten en onderzocht met een landelijke set outcome-criteria. Maar wat zeggen deze cijfers? Deze vraag wil Inside Out beantwoorden met het project transformatie en outcome: het verhaal achter de cijfers.

Over de drempel

Over de drempel: onderzoek naar het effect van de BeterAPP bij jongeren in transitie Jongeren die rond hun 18e jaar de jeugdzorg verlaten of op een andere manier met een (grote) verandering te maken krijgen (bijvoorbeeld in zorgtype), ervaren dat soms als behoorlijk stressvol. Bekende structuren vallen weg en meer zelfredzaamheid is gewenst, terwijl een ondersteunend netwerk grotendeels ontbreekt.

Opening The black box

Opening the black box of residential youth care   In samenwerking met de Universiteit, Pluryn, Entréa/Lindenhout, CONRISQ, Praktikon, de Academische Werkplaats Inside Out en Tranzo is begin september een investment grant geschreven voor het bouwen van een dataverzamelingstool voor de praktijk en onderzoek.   Sinds de transformatie van de jeugdzorg wordt de vraag naar cliëntgerichte, gepersonaliseerde zorg steeds groter.

Vraagwijzer cliƫntenparticipatie

  METHODIEK Vraagwijzer cliëntenparticipatie in onderzoek Inside Out – Academische Werkplaats Jeugd Nijmegen   >>> download hier de vraagwijzer   De vraagwijzer is onderdeel van het magazine verschenen. Bekijk ook filmpjes over de vraagwijzer: [1] [2]    Wat is het? De vraagwijzer is een praktische handreiking voor onderzoekers en studenten om op een doordachte wijze met cliënten samen te werken in onderzoek.   Aanleiding Om het werk in de jeugdsector te verbeteren, is het belangrijk dat opvoeders en jeugdigen een stem hebben in onderzoek naar die jeugdsector.

Cliƫnten volgsysteem (FRCM)

FRCM staat voor Focused Routine Care Monitoring en is een project dat in 2012 is gestart waarbij binnen meerdere instellingen data is verzameld over de zorg die zij leveren. Bij deze dataverzameling werd gericht op het monitoren van (1) de behandeling (care), (2) outcomes en (3) cliëntenstromen.   Producten De instellingen die de data hebben verzameld, hebben intern deze data benut en teruggekoppeld aan eigen medewerkers.   Status van het onderzoek Op dit moment is de dataverzameling afgerond, publicaties volgen.   Het onderzoek Aanleiding Focused Routine Care Monitoring (FRCM) heeft als doelstelling het verbeteren van de zorg aan kinderen en jeugdigen met internaliserende (en co-morbide) problematiek aan de hand van het routinematig monitoren op relevante variabelen.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd