Afgerond - Intensieve traumabehandeling: Een korte exposurebehandeling voor jongeren met PTSS

Promovendus: Lotte Hendriks Succesvol verdedigd op 8 november 2019 Instelling: Pro Persona   Kortdurende intensieve behandeling voor adolescenten met een Post Traumatische Stressstoornis (PTSS): een multiple baseline case studie design    Het onderzoek ging over het ontwikkelen van een kortdurende intensieve exposurebehandeling voor jongeren met posttraumatische stressstoornis (PTSS), inclusief een bijbehorend programma voor ouders en het onderzoeken van de effectiviteit van deze behandeling.   Aanleiding Een PTSS is een beperkende stoornis met grote psychologische gevolgen, zeker voor jongeren.

Afgerond - SPRING!: Vroegsignalering van angstsymptomen bij kinderen

Promovendus: Rianne van Niekerk Succesvol verdedigd op 1 juni 2018     Het onderzoek ging over het ontwikkelen en valideren van een instrument om vroegtijdig de ontwikkeling van een angststoornis bij kinderen te kunnen signaleren.   Aanleiding Angststoornissen komen veel voor, beginnen vaak al op vroege leeftijd en vormen een groot risico voor problemen op latere leeftijd.

Afgerond - Op Volle Kracht residentieel: De effectiviteit van "Op Volle Kracht" bij jongeren in een residentiƫle behandelsetting

Promovendus: Martine Weeland Succesvol verdedigd op 5 maart 2019   Het onderzoek ging over depressiepreventie bij jongeren die met complexe problematiek in een zorginstelling zijn opgenomen.   Aanleiding Jongeren die in een zorginstelling verblijven en daar behandeld worden voor gedragsproblemen, hebben vaak ook angst- of depressieve klachten.

Afgerond - Doen+Durven=Denken

Promovendus: Marleen van Doorn Verdedigd op 15 februari 2019 Instelling: Radboud Universiteit Nijmegen   Doen+Durven=Denken Vanuit de Academische Werkplaats Inside-Out onderzocht Marleen van Doorn de diagnostiek en behandeling van kinderen met angst of depressieve klachten in de klinische praktijk.

Afgerond - Een sprong vooruit: Selectieve en geĆÆndiceerde preventie van depressie en angst bij adolescente meiden.

  Promovendus: Sanne Rasing Succecsvol verdedigd op 3 februari 2017   Een onderzoek naar de effectiviteit van depressie- en angstpreventie bij adolescente meiden met een verhoogd familiair risico.   Aanleiding Uit onderzoek blijkt dat kinderen van ouders met depressie of angststoornissen een verhoogd risico hebben om deze problemen zelf ook te krijgen.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd