Uitnodiging rede Maaike Cima: Buiten de lijnen

Uitnodiging rede Maaike Cima: Buiten de lijnen

Op donderdag 27 juni 2019 houdt Maaike Cima haar inaugurele rede 'Buiten de lijnen' op de Radboud Universiteit Nijmegen.

Lees hier de uitnodiging.

 

Wat maakt dat kinderen, jongeren en jongvolwassenen extreme gedragsproblemen ontwikkelen en crimineel ontsporen? En hoe gaan we hier effectief mee om? Forensische Orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit heeft een specifieke focus op een gebrekkig morele ontwikkeling. De problematiek is actueel, onderwerp van maatschappelijk debat en vooral ernstig. De risico’s van criminele ontsporing zijn immers soms dermate hoog dat justitieel moet worden ingegrepen en de hulpverlening in een gedwongen kader plaatsvindt of start.

Met haar leerstoel richt prof. dr. Maaike Cima zich op het ontstaan en voortbestaan en de behandeling van ernstige en complexe gedragsproblemen. Zowel psychologisch, biologisch als gedragsmatig ontrafelt zij deze problematiek binnen verschillende ontwikkelingsfases en in het kader van dwang en drang.

Donderdag 27 juni houdt zij haar inaugurele rede ‘Buiten de lijnen’. Hierin bespreekt ze een aantal dilemma’s en vraagstukken rondom behandeling en begeleiding van psychopaten. Kortom, zijn mensen als Michael P. nog te redden? En wat kunnen we als hulpverleners en onderzoekers doen als het om extreme gedragsproblemen gaat?

> Terug naar `Nieuws`
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd