Oproep: jongeren gezocht voor onderzoek naar intensieve angstbehandeling

Angstbehandelingen voor jongeren zijn effectief, maar toch blijft een deel van de jongeren angstig na behandeling en vallen veel jongeren terug in hun angststoornis. We weten dat volwassenen sneller opknappen door intensieve behandeling. Bij Karakter wordt nu onderzocht of een intensieve angstbehandeling óók effectief is voor jongeren met angstklachten.

 

Wie kunnen deelnemen?

-       Jongeren tussen 12 en 18 jaar

-       Er is sprake van sociale angst, gegeneraliseerde angst of separatie-angst

 

Wat houdt behandeling in?

In plaats van één behandelafspraak van een uur per week, heeft de jongere bij een intensieve angstbehandeling twee behandelafspraken per week van twee uur. Na drie weken is er nog een nabehandeling van één behandelafspraak per week. In deze afspraken staat het oefenen met het aangaan van angsten centraal. Doel is dat de jongere zo snel mogelijk weer de activiteiten en taken op kan pakken die belangrijk zijn voor hem of haar.

Als een jongere meedoet aan de intensieve behandeling betekent dit dat hij/zij snel kan starten met behandeling. Bij een aanmelding in februari is starten met behandeling in maart of april mogelijk.  

De intensieve angstbehandeling vindt plaats in het kader van wetenschappelijk onderzoek. Onderdeel van de behandeling is daarom ook dat de jongere vragenlijsten invult.

 

Voor verwijzers

Aanmeldingen voor de intensieve angstbehandeling kunnen regulier gedaan worden. Vermeld s.v.p. bij de aanmelding dat het gaat om intensieve angstbehandeling ‘TOPIC’. De intensieve angstbehandeling wordt aangeboden op locatie Nijmegen.

 

Meer weten?

Neem contact op met Lisanne Stone via l.stone@karakter.com

 

 

> Terug naar `Nieuws`
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd