Ontspanningsgame MUSE genomineerd voor de Nationale Jeugdhulpprijzen

Ontspanningsgame MUSE genomineerd voor de Nationale Jeugdhulpprijzen

De ontspanningsgame MUSE is genomineerd voor de Nationale Jeugdhulpprijzen! Angela Schuurmans, buitenpromovendi van Inside-Out, onderzocht samen met medeonderzoekers de werking van MUSE bij jongeren met traumaklachten in de residentiële jeugdzorg. De onderzoeksresultaten laten zien dat MUSE echt helpt.

 

Wat is MUSE? 

MUSE is een ontspanningsgame voor getraumatiseerde jongeren. Een hoofdband meet de hersenactiviteit van de speler tijdens het spelen van het spel. De game geeft direct informatie over het stressniveau van de speler. Doel van het spel is de gekozen virtuele wereld te beïnvloeden. Houd de speler bijvoorbeeld van strand? Door te ontspannen kan hij of zij de wind en golven beïnvloeden. Zo geeft MUSE jongeren regie over hun lichaam. Ze raken weer vertrouwd met de sensaties in hun lichaam: het besef van wie ze zijn, hun eigen identiteit. Hiermee levert MUSE een innovatieve en waardevolle bijdrage aan de jeugdhulp.

Wat houdt de Nationale Jeugdhulpprijzen in?

De Nationale Jeugdhulpprijzen is een initiatief van Pro Juventute, een organisatie in handen van Stichting Alexander. Uit 16 ingezonden projecten en initiatieven koos een jongerenjury zeven projecten, die volgens hen het beste aansluiten bij het thema I-dentity én van grote meerwaarde zijn voor jongeren. De zeven projecten maken kans op juryprijs van €12.500 of de publieksprijs van €7.500, om in hun plan of project te investeren.

Met de geldprijs wil Angela een toolkit ontwikkelen met een handleiding en instructievideo’s voor jongeren en professionals. De toolkit zorgt ervoor dat MUSE beschikbaar komt voor veel jongeren met een trauma.

Stemmen dus!

Dat kan op www.nationalejeugdhulpprijzen.nl tot en met 26 november. Je ontvangt een e-mail waarmee je je stem moet bevestigen. Houd hiervoor ook je spam-box in de gaten. Let wel op: open de website in Google Chrome, de stemknop werkt namelijk niet in Internet Explorer.

 

> Terug naar `Nieuws`
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd