Regionale kenniswerkplaatsen jeugd van ZonMw officieel van start

maandag 12 oktober 2020

Op 5 oktober was de startbijeenkomst van het ZonMw-programma Regionale Kennisnetwerkplaatsen Jeugd en zijn de RKJ's officieel van start gegaan! Op deze maandag-ochtend hebben deelnemers van de 15 RKJ's, waaronder Inside Out, elkaar ontmoet via zoom. Wil je meer weten over het ZonMw-programma waar Inside Out deel van uit maakt.

Promotie Lieke Wijnhoven

maandag 28 september 2020

Op 30 oktober om 11.30 uur staat de promotie van Lieke Wijnhoven gepland. Zij verdedigt haar proefschrift getiteld: ‘Improving treatment of anxiety in children with autism spectrum disorder in clinical practice: the importance, effect and implementation of the video game Mindlight’ over de videogame ‘Mindlight’ bij kinderen met angst en autisme. De promotie is live te volgen via de livestream van de Radboud Universiteit (www.ru.nl/livestream).   Lees hier het proefschrift van Lieke..

Bijeenkomst cliëntencommissie

donderdag 17 september 2020

Dinsdag 25 augustus was er sinds lange tijd weer een bijeenkomst van de Cliëntencommissie waarbij  een terugblik en vooruitblik centraal stonden. Door Corona al tweemaal uitgesteld, maar nu is het gelukt. “Erg fijn om elkaar weer live te ontmoeten Corona proof” bij van der Valk in Lent. Allereerst hebben we bijgepraat over hoe iedereen de Coronaperiode beleefd.

Ervaringsdeskundigheid in het project “Als suïcide en suïcidale uitingen je dag kleuren: wat doet dat dan met jou en mij?”

donderdag 27 augustus 2020

Het onderzoeskproject “Als suïcide en suïcidale uitingen je dag kleuren: wat doet dat dan met jou en mij?” verwerft inzicht en kennis over de beleving van jongeren die verblijven in leefgroepen in de JeugdzorgPlus waar suïcide-problematiek speelt.  Lees hier de ervaringen van het onderzoeksteam over de inzet van ervaringsdeskundigen in het project.  .

Factsheet impact Corona maatregelen in de JeugdzorgPlus

woensdag 17 juni 2020

Vanuit karakter is er een onderzoek gedaan naar de impact van de Corona maatregelen in de JeugdzorgPlus. 14 van de 17 hulpverleners die eerder deelname aan het onderzoek "Als suïcide en suïcidale uitingen je dag kleuren: wat doet dat dan met jou en mij?" hebben deelgenomen aan het onderzoek; een kleine sample size, maar wel een goede respons dus! Er zijn twee vragenlijsten uitgezet onder deze hulpverleners.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd