Nieuws

Hieronder vindt u de meest recente nieuwsberichten. Klik op een onderdeel om het hele bericht te lezen.

Jeugdimpressie 2018-2019 van ZonMw

dinsdag 29 januari 2019

ZonMw is een financierder van onderzoek in onder andere het domein jeugd. Zij hebben een impressie gepubliceerd over de focus-punten van afgelopen en komend jaar. Bekijk de impressie hier! Er is ook een specifiek gedeelte over de academische werkplaatsen..

Betere jeugdhulp door dialoog

dinsdag 15 januari 2019

Om de geboden zorg te kunnen monitoren, verzamelen gemeenten gegevens over de kwaliteit en effectiviteit van de jeugdhulp. Hiermee evalueren gemeenten en zorgaanbieders hun beleid. Maar dit is niet voldoende, vindt Academische Werkplaats Inside-Out. Daarom gaan gemeenten in “transformatiedialogen” op zoek naar de ervaringen van cliënten en hulpverleners.

Infographic: Praat mee over de zorg!

dinsdag 4 december 2018

Download hier de infographic!.

BETERapp voor zachte overgang naar zelfstandigheid

maandag 3 december 2018

Als jongeren rond hun 18e jaar de jeugdzorg verlaten, kunnen ze dit als stressvol ervaren. Bekende structuren vallen weg en ineens moeten ze zichzelf zien te redden. Het project ‘Over de drempel’ onderzoekt of een mobiele app deze jongeren kan helpen bij de transitie.  ‘Over de drempel’ loopt nu twee jaar.

Kennis over effectieve jeugdhulp op één plek

dinsdag 25 september 2018

De dertien academische werkplaatsen jeugd en ZonMw lanceren – tijdens de PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein op 24 september 2018 – met trots Werkplaatsenjeugd.nl. Dé plek die je inspireert door nieuwe kennis waarmee je in jouw regio de jeugdhulp effectiever kunt maken. Werkplaatsenjeugd.nl In dertien academische werkplaatsen jeugd bouwen professionals, onderzoekers, opleidingen, gemeenten samen met ouders en kinderen door heel Nederland aan effectievere jeugdhulp.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd