General Board vergaderingen 2023

12 mei 2023

13 oktober 2023

Triage-instrument

Promovendus: Manon Gradussen, m.gradussen@conrisqgroep.nl  Start: 1 maart 2017 Instelling: VIGO Groep   Triage-instrument: validatie en implementatie  Het onderzoek gaat over de validiteit en implementatie van een triage-instrument in Wijkteams. Het instrument is bij de Conrisq Groep is ontwikkeld.   Het instrument Binnen de VIGO Groep is een triage-instrument ontwikkeld dat voorziet in de behoefte naar een praktisch instrument voor de wijkteams.

Afgerond - Empowerment en gedragsproblemen na jeugdhulp

Promovendus: Harm Damen, h.damen@pactum.org succesvol verdedigd: 10 november 2021 Instelling: Pactum (VIGO Groep) Lees hier het proefschrift van Harm Damen Het onderzoek gaat over empowerment van ouders, en gedragsproblemen van kinderen, tijdens en na een periode van jeugdhulp. Het onderzoek bestaat uit vier deelstudies: Deelstudie 1 onderzocht de validiteit en betrouwbaarheid van een empowerment vragenlijst (EMPO).

Games als onderdeel van behandeling in de jeugdzorg

Promovendus: Angela Schuurmans  Verwachte afronding: medio 2020 Instelling: Pluryn   Game-based behandelingen voor jongeren (10-18 jaar) met en zonder LVB.   Een onderzoek naar de werking van de video game interventies"DOJO" en "Muse"    DOJO Dojo is een videogame voor jongeren met externalizerende en angst problemen in de jeugdzorg.

Afgerond - Groepsdynamica

Promovendus: Fanny de Swart, f.deswart@pwo.ru.nl Start: 1 augustus 2014 Instelling: Entréa-Lindenhout De promotie heeft plaatsgevonden op 24 maart 2021. Voor het proefschrift kijk hier Het onderzoek 'Groepsdynamica' gaat over de invloed van leerkracht-leerling relaties en sociale status van leerlingen op de ontwikkeling van leerlingen in het speciaal onderwijs. Aanleiding Binnen het regulier onderwijs is veel onderzoek gedaan naar de invloed van leerkracht-leerling relaties en sociale status van leerlingen op hun ontwikkeling.

Feedback van ROM in de jeugd-GGZ

Promovendus: Maartje van Sonsbeek, m.van.sonbeek@propersona.nl Start: 6 januari 2014 Instelling: Pro Persona   De effectieve onderdelen van feedback van Routine Outcome Monitoring (ROM) in de geestelijek gezondhseidszorg voor jeugdigen. Het onderzoek gaat over de effectiviteit van feedback over cliënten aan behandelaars, door middel van Routine Outcome Monitoring (ROM), in de geestelijke gezondheidszorg voor jeugdigen.   Aanleiding Routine Outcome Monitoring (ROM) is een veelgebruikte manier om de geestelijke gezondheidszorg te ondersteunen, te evalueren en te verbeteren.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd