Nieuws

Hieronder vindt u de meest recente nieuwsberichten. Klik op een onderdeel om het hele bericht te lezen.

Jeugdimpressie 2018-2019 van ZonMw

dinsdag 29 januari 2019

ZonMw is een financierder van onderzoek in onder andere het domein jeugd. Zij hebben een impressie gepubliceerd over de focus-punten van afgelopen en komend jaar. Bekijk de impressie hier! Er is ook een specifiek gedeelte over de academische werkplaatsen..

Oproep: jongeren gezocht voor onderzoek naar intensieve angstbehandeling

woensdag 23 januari 2019

Angstbehandelingen voor jongeren zijn effectief, maar toch blijft een deel van de jongeren angstig na behandeling en vallen veel jongeren terug in hun angststoornis. We weten dat volwassenen sneller opknappen door intensieve behandeling. Bij Karakter wordt nu onderzocht of een intensieve angstbehandeling óók effectief is voor jongeren met angstklachten.   Wie kunnen deelnemen? -       Jongeren tussen 12 en 18 jaar -       Er is sprake van sociale angst, gegeneraliseerde angst of separatie-angst   Wat houdt behandeling in? In plaats van één behandelafspraak van een uur per week, heeft de jongere bij een intensieve angstbehandeling twee behandelafspraken per week van twee uur.

Betere jeugdhulp door dialoog

dinsdag 15 januari 2019

Om de geboden zorg te kunnen monitoren, verzamelen gemeenten gegevens over de kwaliteit en effectiviteit van de jeugdhulp. Hiermee evalueren gemeenten en zorgaanbieders hun beleid. Maar dit is niet voldoende, vindt Academische Werkplaats Inside-Out. Daarom gaan gemeenten in “transformatiedialogen” op zoek naar de ervaringen van cliënten en hulpverleners.

Themabijeenkomst Kom in Actieonderzoek!

donderdag 10 januari 2019

Op 8 februari van 9.30 tot 11.00 uur in Huize Heijendaal.   Inside Out heeft meegewerkt aan het bijna afgeronde onderzoek Lerend Transformeren waarbij het doel was professionals en organisaties in het jeugddomein te ondersteunen bij het ontwikkelen van een nieuwe werkstijl gericht op transformatie van de zorg voor jeugd.

Infographic: Praat mee over de zorg!

dinsdag 4 december 2018

Download hier de infographic!.
Inside-Out - academische werkplaats jeugd Inside-Out - academische werkplaats jeugd